Poslije ovoga NATO će dobro razmisliti da li da šalje F-16 protiv Rusa: Ukrajinci izgubili avione vrijedne 150 miliona dolara za jedan dan (VIDEO)

0

Udar Oružanih snaga Rusije na aerodrom Mirgorod, u Poltavskoj oblasti Ukrajine, koji je rezultirao uništenjem pet lovaca Su-27, doveo je do gubitaka koje ukrajinska strana ne može sebi da priušti, piše Forbs.

Prema njegovim procjenama, zbog ovog udara ukrajinska avijacija je pretrpjela jedan od najskupljih gubitaka od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini. List smatra da su „to gubici koje Ukrajinci ne mogu sebi da priušte“.

Kako navodi ruski ratni reporter Aleksandar Koc na svom telegram kanalu, cijena teškog lovca četvrte generacije Su-27 kreće se danas od 25 do 30 miliona dolara. Odnosno, Kijev je odjednom izgubio vojnu tehniku u vrijednosti do 150 miliona.

„S obzirom na to da smo već nekoliko puta gađali aerodrom u Mirgorodu, neprijatelj je pokazao neverovatnu nepažnju time što nije dislocirao svoje avione i uterao ih u skloništa“, naveo je on.

Po njegovim rečima, ovakva nemarnost bi mogla skupo da košta Kijevu u svetlu predstojećih isporuka zapadnih lovaca. Ako Oružane snage Ukrajine i F-16 budu ovako „krile“ od ruske vojske, velika je verovatnoća da će biti oduzeti Ukrajincima. Veliki gubici nisu najbolja reklama za komercijalno najuspešniji američki borbeni avion.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije u utorak da su ruske oružane snage raketnim napadom Iskander-M uništile pet i oštetile dva Su-27 Oružanih snaga Ukrajine na aerodromu Mirgorod u Poltavskoj oblasti.

(Sputnik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.