Poslanici AfD i BSW „iskulirali“ Zelenskog u Bundestagu: Odbijamo da slušamo govornika u maskirnoj uniformi, Ukrajini treba predsjednik koji je za mir (VIDEO)

0

Poslanici desničarske Alternative za Njemačku (AfD) i ljevičarskog Saveza Sahra Wagenknecht (BSW) bojkotovali su u utorak govor ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog u Bundestagu.

Mi odbijamo da slušamo govornika u maskirnoj uniformi, saopštili su predsjednici AfD-a. Njemačka vlada Zelenskom ne bi smjela pružiti podijum za prosjačenje za obnovu Ukrajine. Građani već više nego dovoljno daju za vojnu pomoć, pomoć na nivou EU-a i socijalnu pomoć za izbjeglice iz Ukrajine, stoji u saopštenju rukovodstva AfD-a u kojem se zaključuje da je Ukrajini potreban jedan mirovni predsjednik.

BSW, koji se sastoji od poslanika koji su se odcijepili od stranke Ljevice koja ima korijene u DDR režim, Zelenskog su optužili da se protivi mirovnom rješenju rata u Ukrajini.

Predsjednik Volodimir Zelenski trenutno doprinosi intenziviranju opasne spirale i pritom prihvata i opasnost od atomskog sukoba koji bi mogao imati posljedice po čitavu Europu, i zato mu Bundestag ne bi trebao odavati počast posebnom sjednicom, stoji u saopštenju BSW-a.

Obje stranke su se već i prije isticale pokazivanjem razumijevanja za postupke Kremlja te su se protivile demonizaciji ruskog predsjednika Vladimira Putina.

AfD i BSW su na izborima za EU parlament ostvarile rast posebno u saveznim pokrajinama koje su nekada sačinjavale Istočnu Njemačku. One uživaju veliku popularnost a AfD je u ovom dijelu zemlje i vodeća politička stranka.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obratio se Bundestagu tokom Donatorske konferencije za Ukrajinu koja se održava u Berlinu

(Hrt)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.