Mladen Mikijelj

Poreska uprava: Realizovana još jedna sezona edukacije učenika

0

Predavanjem u beranskoj osnovnoj školi „Vukašin Radunović“, Poreska uprava (PU) uspješno je i tokom ove školske godine realizovala projekat „Edukacija učenika osnovnih i srednjih škola o porezima i poreskom sistemu CG“.

Tokom nastavne 2023/2024. godine, susreti sa đacima završnih razreda organizovani su u više crnogorskih gradova: Kotor – Gimnazija, Plužine – Obrazovni centar, gdje su upriličena predavanja i za osnovce i za srednjoškolce, Sutomore – OŠ „Kekec“, Bar – OŠ „Meksiko“, Pljevlja – OŠ „Ristan Pavlović“, Budva – „Druga osnovna škola“, Bijelo Polje – OŠ „Aleksa Bećo Đilas“ i Gimnazija „Miloje Dobrašinović“ , Stari Bar – OŠ „Srbija“ i Žabljak – OŠ „Dušan Obradović“.

Projekat se sprovodi uz saglasnost Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija Crne Gore i Zavoda za školstvo CG. PU navedeni Projekat realizuje od 2014. godine i do sada je edukacijom obuhvaćeno oko 9.200 učenika iz 172 osnovne i srednje škole.

Predavanja su prilagođena i upodobljena uzrastu i dobu učenika završnih razreda osnovnih i srednjih škola i prvenstveno imaju za cilj upoznavanje sa osnovnim pojmovima u vezi sa porezima i fiskalnim računima.

Kroz dosadašnju praksu, nameće se zaključak da je Projekat izuzetno dobro prihvaćen, kako od strane učenika i nastavnog osoblja, tako i od strane nadležnog Ministarstva i Zavoda za školstvo, koji su i za ovu školsku godinu dali pozitivno mišljenje o potrebi nastavka realizacije ovog vida edukacije.

Projekat „Edukacija učenika osnovnih i srednjih škola o porezima i poreskom sistemu CG“ biće nastavljen u septembru, odnosno sa početkom nove školske godine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.