Mladen Mikijelj

Podgorica sa kolegama iz Sjeverne Makedonije partner na projektu urbane mobilnosti

0

U duhu dobre i prijateljske saradnje, v.d. menadžera Glavnog grada Podgorica Luka Đukanović održao je sastanak s ambasadorom Sjeverne Makedonije u Podgorici Zećirom Ramčilovićem i direktorom kompanije „Elikosoft“ Bojanom Petrovskim, koji su prepoznali Podgoricu kao partnera na projektu urbane mobilnosti.

Ovom prilikom predstavljen je projekat urbane mobilnosti u koji bi bili uključeni gradovi iz obije zemlje, a čiji bi krajnji korisnici bili i građani Podgorice. Pomenuti projekat bi se realizovao u saradnji sa Evropskim institutom za inovacije i tehnologiju.

Predstavnici Glavnog grada su iskoristili i ovu priliku da predstave aktivne projekte iz oblasti saobraćaja i pametne tehnologije, kao i da upoznaju prisutne o namjeri Grada da brojne usluge i procedure pojednostave za građane.

Sagovornici su saglasini da će nastaviti komunikaciju kako bi se na adekvatan i efikasan način realizovala buduća saradnja dva grada.

Sastanku su prisustvovali i sekretar Sekretarijata za saobraćaj Ninoslav Kaluđerović i predstavnica Službe za informacioni sistem Glavnog grada Dejana Radović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.