Petković sa ambasadorima Kvinte: Priština i Kurti čine sve da se Srbi protjeraju sa KiM!

0

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu – SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Njemačke, kao i sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji, koje je upoznao sa političko-bezbjednosnom situacijom na KiM, sa posebnim osvrtom na poslednju rundu dijaloga u Briselu.

Petković je detaljno informisao sagovornike o sastanku koji je 25. marta na nivou glavnih pregovarača održan u Briselu, a na kome Priština nije pokazala ni minimum spremnosti da se pronađe kompromisno rješenje povodom jednostrane i nasilne odluke o ukidanju dinara i dinarskog platnog prometa na KiM, za razliku od Beograda koji je došao sa konkretnim i održivim predlozima, navodi se u saopštenju Kancelarije.

Tom prilikom Petković je istakao da Priština i Kurti čine sve da se Srbi protjeraju sa KiM i sagovornike posebno informisao o brojnim preprekama i nemogućim uslovima, što se naročito vidi na primjeru novih procedura, kada je riječ o predstojećem referendumu za opoziv lažnih gradonačelnika u četiri srpske opštine na sjeveru Kosova i Metohije.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.