Petković pisao Lajčaku: Vjerodostojno izvijestite EU o destabilišućem djelovanju Prištine

0

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković obavijestio je pismom specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka o upadu takozvane kosovske policije u ekspoziture Poštanske štedionice u četiri opštine na sjeveru KiM i istakao da su oni namerno koristili duge cijevi i punu ratnu opremu kako bi zastrašili civile i zaposlene, a zatim i zatvorili pet ekspozitura Banke poštanske štedionice.

On je u pismu upućenom Lajčaku, u koje je Tanjug imao uvid, zatražio od njega da vjerodostojno izvijesti države članice EU o destabilišućem delovanju Prištine i gaženju dijaloga i zatražio konkretne korake kojima bi se ubuduće svi jednostrani i nasilni akti Prištine onemogućili.

Petković je naglasio da je ova nova jednostrana akcija, u kojoj su bili angažovani i pripadnici specijalne jedinice tzv. ROSU, sastavljene isključivo od albanskih pripadnika, nastavak etnički motivisanog nasilja protiv Srba, kojom Priština ciljano remeti njihovu svakodnevicu i za njih namerno kreira nepodnošljive uslove za život.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.