Peskov: U slučaju ulaska zapadnih snaga u Ukrajinu, neizbježan direktni sukob Rusije i NATO

0

U slučaju ulaska zapadnih snaga u Ukrajinu neće biti riječi o vjerovatnoći, već o neizbejžnosti direktnog sukoba Rusije i NATO, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući izjavu francuskog predsednika Emanuela Makrona da se ne može isključiti mogućnost slanja snaga u Ukrajinu kako Rusija ne bi dobila rat.

Peskov je istakao da je Kremlj je obratio pažnju na izjavu predsjednika Francuske Emanuela Makron da se u Evropi diskutovalo o slanju vojnika u Ukrajinu, a njegov stav o nanošenju strateškog poraza Rusiji u Ukrajini je Moskvi takođe dobro poznat.

„Generalno, ovdje je sama činjenica da se razmatrala mogućnost slanja nekih kontigenata članica NATO u Ukrajinu, naravno, veoma važan novi element. Svi ostali elementi iz govora predsjednika Francuske su već poznati i mi smo ih već primili k znanju“, istakao je Peskov.

On je dodao i da su ruske vlasti primijetile da je veoma širok dijapazon mišljenja na ovu temu, kao i da zapravo, konsenzusa nema.

Prema njegovim riječima, jedan broj zemalja koje učestvuju na događaju u Parizu zadržavaju „prilično trezvenu procenu potencijalnih opasnosti usled ovakvih postupaka i potencijalne opasnosti zbog direktnog uvlačenja u gorući sukob“.

„To, naravno, apsolutno nije u interesu ovih zemalja. One moraju biti svjesne toga“, istakao je Peskov.

Podsetimo, predsjednik Francuske je na pres konferenciji posle sastanka posvećenog podršci Ukrajine izjavio da se ne može isključiti mogućnost slanja snaga u Ukrajinu, mada o tome nema konsenzusa među evropskim liderima.

Prethodno, izjava francuskog predsjednika Emanuela Makron da se ne može isključiti mogućnost slanja snaga u Ukrajinu kako Rusija ne bi dobila rat izazvala je buru reakcija među opozicionim političarima u Francuskoj.

(sputnikportal.rs)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.