Peskov: Putin i Modi nasamo razgovarali oko tri sata

0

Predsjednik Rusije Vladimir Putin i indijski premijer Narendra Modi su sinoć otprilike tri sata razgovarali nasamo, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Sada će zajedno obići jedan od najzanimljivijih paviljona na izložbi narodnih privrednih dostignuća – Atom, a potom zajedno odlaze u Kremlj“, naveo je Peskov, govoreći o rasporedu sastanaka Putina i Modija.

Tokom sastanka u uskom krugu je planiran važan protokolarni događaj, rekao je Peskov bez dodatnih informacija koje je obećao za kasnije. A što se tiče sastanka u proširenom sastavu, tada će biti iznijeti opširni izvještaji ministarstava uz prisustvo delegacija, rekao je Peskov.

Rusija ne nanosi udare na civilne ciljeve, već isključivo na one koji se dovode u vezu sa vojskom, rekao je Peskov, komentarišući slučaj sa bolnicom u Kijevu koja je, prema informacijama ruskog Ministarstva odbrane, pogođena ukrajinskom PVO raketom usljed čega je, prema informacijama lokalnih vlasti, poginulo dvoje ljudi.

Upitan da li Rusija prati samit NATO-a, Peskov je odgovorio potvrdno.

„To je Alijansa koja, kako njene članice navode, planira da nanese Rusiji poraz na bojnom polju. Pratimo odluke koje će biti zabelježene na papiru“, rekao je portparol Kremlja.

(rt balkan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.