Peskov: NATO je u direktnom sukobu sa Rusijom

0

NATO je već u direktnom sukobu sa Rusijom, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov u intervjuu za „Izvestija“ .

On je nazvao kontradiktornim pozive generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga da se ukrajinskim Oružanim snagama dozvoli napad na rusku teritoriju zapadnim oružjem i da se spreči učešće NATO-a u sukobu.

Na pitanje da li se zahvaljujući takvoj retorici NATO približava direktnoj konfrontaciji sa Moskvom, Peskov je odgovorio da se „NATO ne približava, nego je već u tome“.

„NATO je uvučen u taj sukob, direktno je uvučen. Ali, naša vojska takođe zna šta da radi, nastavlja specijalnu vojnu operaciju kako bi eliminisala sve prijetnje“, rekao je Peskov.

Stoltenberg se igra vojnom retorikom, poručio je portparol.

„NATO time povećava stepen eskalacije, igra se vojnom retorikom i pada u vojnu ekstazu. Ovo je realnost kojom treba da nastavimo da se bavimo“, ocjenio je on.

Istovremeno, portparol ruskog predsednik je istakao da Stoltenbergove riječi ne mogu biti odraz njegovog ličnog stava, pošto je on generalni sekretar NATO-a.

Prethodno je Stoltenberg rekao da Kijevu treba dozvoliti da izvodi napade na rusku teritoriju zapadnim oružjem, jer je, po njegovom mišljenju, „to samoodbrana, što je posebno važno u kontekstu ofanzive ruske vojske kod Harkova“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.