PES poručio DPS-u: Glasnogovornicima politika prošlosti je ostalo samo da ponavljaju raskrinkanu propagandu

0

Nakon što su Ujedinjene nacije demaskirale obmane i manipulativne interpretacije DPS-a i regionalnih aktera, te uvažile intervenciju crnogorske diplomatije da se amandmanima precizira odgovornost zločina u Srebrenici, glasnogovornicima politika prošlosti je ostalo samo da ponavljaju raskrinkanu propagandnu, navode iz PES-a.

Dodaju da su na današnji dan  zajedno usaglašen stav prema crnogorskim amandmanima iskazale vlasti u Srbiji i opozicija u Crnoj Gori.

“Žalimo da im je zajednički sadržitelj neuspješno obesmišljavanje napora crnogorske Vlade i diplomatije u prevazilaženju regionalnih i međuetničkih tenzija, što je preduslov za naš ubrzani integracioni put u EU. Stoga, frustracije DPS-a zbog zajedničke prošlosti sa zvaničnicima Srbije ne mogu ugroziti budućnost Crne Gore. Opozicioni DPS koji sada drži lekcije o evropskim integracijama, ista je partija koja je pozivala i Vojislava Šešelja na Đukanovićevu inauguraciju davne 1998. godine”, navode iz PES.

To što je u međuvremenu DPS prestao, ističu iz PES, da na partijske kongrese poziva svoje partijske kolege iz Srbije, ne znači da treba i država Crna Gora da odustane od dobrih regionalnih odnosa i saradnje sa legitimno izabranim predstavnicima Srbije, uz međusobno uvažavanje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.