Mladen Mikijelj

PES: Najava DNP-a legitimna, Vlada amandmanima precizirala da se nijedan narod ne može smatrati genocidnim

0

Najave DNP-a da će razmotriti podršku Vladi je apsolutno legitiman potez. Međutim, razlozi su jako upitni ako uzmemo u obzir da aktuelna Vlada ne vodi politiku ni protiv jednog naroda, a pogotovo ne djeluje protiv srpskog i crnogorskog, saopštili su iz Pokreta Evropa sad (PES).

„Amandmani u vezi Rezulucije o Srebrenici na kojima radi crnogorska Vlada i diplomatija upravo su usmjereni na individualizaciji zločina i afirmaciji poštovanja mirovnog sporazuma u Dejtonu, što takođe garantuje opstanak entiteta, računajući i Republiku Srpsku. Stoga je jasno da je Vlada svojim djelovanjem precizirala da se nijedan narod ne može smatrati genocidnim“, naveli su iz PES-a.

Međutim, kako su dodali, „PES će podržati sve rezolucije koje osuđuju genocide i zločine na prostoru bivše Jugoslavije“.

„Takođe, podsjećamo da je program Evropa Sad 2 već počeo sa implementacijom povećanjem minimalnih penzija, a u toku su sve radnje u pravcu pune implementacije, odnosno povećanja minimalne i prosječne plate. Smatramo da je apsolutno neutemeljena konstatacija u saopštenju DNP-a da PES krši Sporazum tako što potencira i otvara teme koje nas dijele po nacionalnim, vjerskim i ideološkim šavovima“, istakli su iz PES-a.

Za kraj su dodali:

„PES je politička struktura koja jasno ističe da su prioriteti ubrzani evropski put, unapređenje životnog standarda i vladavina prava. U svim segmentima u rekordnom roku isporučeni su konkretni rezultati, a sa druge strane neki drugi politički subjekti, u nedostatku vizije, potenciraju one teme koje nas dijele i svađaju“, zaključili su iz PES-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.