PES: Milatović zaboravio da je Drecuna uključio u svoju kampanju, bio je aktivan u oba kruga predsjedničkih izbora

0

Kritike predsjednika države Jakova Milatovića na račun politike Vlade ne jenjavaju od kada se ona formirala, saopštili su iz Pokreta Evropa sad (PES).

„Interesantno je da Milatović nije registrovao apsolutno ništa pozitivno u radu 44. Vlade, koja je do sada dala najbolje rezultate. Javnost je dočekala da predsjednik države kritikuje imenovanje Predraga Drecuna, koji je upravo na poziv tadašnjeg funkcionera PES-a bio aktivan u svim izbornim kampanjama, računajući oba kruga predsjedničkih izbora“, naveli su iz PES-a.

Prema njihovim riječima, „očigledno da Milatović ima selektivno pamćenje, zaboravljajući da mu u zajedničkim proslavama izbornih pobjeda nisu smetale vrijednosti Drecuna“.

„Takođe, podsjećamo Milatovića da je obmanuo na stotine građana koje je preko javnog poziva pozvao da apliciraju za savjetničke pozicije predsjednika. Na kraju je iskoristio diskreciono pravo i tako prekršio javno izrečeno obećanje“, istakli su iz PES-a, pa dodali:

„Ipak, nadamo se da je Milatović svjestan koliki su napor da postane predsjednik države uložile sve njegove kolege iz PES-a, kojima je okrenuo leđa čim se ustoličio u predsjedničku fotelju. I takav čin se ne bi percipirao negativno, da nije preuzeo aktivnu ulogu opstrukcije rada svoje nekadašnje stranke, koja se ovih dana manifestuje i u nefunkcionalnosti podgoričkog parlamenta“, zaključili su iz PES-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.