Pepić o volji građana u Andrijevici i Budvi: Kada se posvađaju doskorašnji politički saveznici, onda tu ispada i najviše prljavog veša

0

Građanski aktivista Dževdet Pepić komentarišući skorašnje izbore u Andrijevici i u Budvi kaže da se pokazalo da, kada se posvađaju doskorašnji politički saveznici, onda tu ispada i najviše prljavog veša.

– Mislim da je svađa bila veoma žestoka, i neprimjerena i za crnogorske uslove. Ono što je interesantno jeste da DPS koji ima sedam mandata u Budvi, nema praktično nikakvu snagu, ali mislim da će formiranje vlasti u ovom gradu ići veoma teško zbog toga što su se braća u političkom smislu, posvađala. Teško će naći zajednički jezik. Ono što jeste indikativno u Budvi jeste da je Evropa sad ostvarila veoma loš rezultat. Mislim da nije u pitanju rezolucija o Srebrenici već razočaranost građana onim što je dovelo Evropu sad na vlast, na republičkom nivou, a to je onaj program „Evropa sad 2“ – kaže Pepić.

 

Građanima su izbori dosadili

Dževdet Pepić podsjeća da Evropa sad ima veoma slabu partijsku infrastrukturu, a to su pokazali i izbori u Budvi i Andrijevici, a bez toga je veoma teško postići dobar rezultat.

– Onako kao ispod radara je prošlo i to da GP URA na izborima u Andrijevici praktično nije imao svoju listu. Što god da se desi u ovoj Crnoj Gori pokazuje da smo tipično partitokratsko društvo, gdje su nam partije sve i svja. Ako se dogode izbori na državnom nivou mislim da bi izlaznost građana bila manja u odnosu na 11. jun 2023. Izbori su građanima, jednostavno, dosadili – kaže Pepić.

Smatra da je partija Milojka Spajića žrtvovala glavnog pregovarača Predraga Zenovića stavljajući ga za nosioca liste u Budvi.

– Iako to očekujem, teško će doći do dogovora u Budvi. Zbog toga što je palo mnogo ružnih riječi, ali, nisu samo u pitanju ružne riječi. Ko zna još kakvi interesi stoje praktično iza svega. Plašim se da Budva neće ubrzo dobiti vlast, ali ono čega se još više plašim jeste da nam Budva neće donijeti u ovoj turističkoj sezoni toliko prihoda koliko je planirano – ističe ovaj građanski aktivista.

Pepić: Pokušavali su da se svide moćnom Milu, a sada moćnom Milojku

Što se tiče Evrope sad, koja je dobila tamo 4 mandata, ipak za partiju koja ima polovinu Vlade, ima i premijera, ima i predsjednika države koji je u svađi sa pokretom Evropa sad, mislim da je to malo, neću reći da je neočekivano, ali ono što moram da primijetim jeste da je Pokret Evropa sad, ne toliko samo zbog drugih stvari običanja, nego stiče se utisak da Pokret Evropa sad na neki način pokušava da vrati i da da ulogu i značaj gospodi bivšim članovima DPS-a. Tako da ono što moramo da shvatimo jeste da je Evropa sad najviše na gubitku, po meni, iz isključivo ekonomskih razloga, iako ima mnogo nezgodnih situacija, kada kažem nezgodnih situacija tu mislim na ovo što se dešava u vezi nesnalaženja u nekim stvarima, vraćanja nekih kadrova DPS-a, ja stvarno nisam za revanšizam, ali ne mogu neki ljudi koji su se dopadali, pokušavali na sve načine da se dopadnu nekada moćnom Milu, sada pokušavaju da se dopadnu moćnom Milojku.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.