Pekić: Došlo do curenja tajnih podataka, pred Novovićem pune ruke posla

0

Predsjednik Internacionalne policijske organizacije Ivan Pekić izjavio je da je „gluva soba“ posebno mjesto gdje se održavaju sjednice Odbora za bezbjednost i odbranu koje su zatvorene za javnost, i gdje informacije imaju određeni stepen tajnosti.

Međutim, došlo je do curenja informacija iz „gluve sobe“, pa su te informacije objavile „Vijesti“.

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Miodrag Laković (PES) najavio je da će podnijeti krivičnu prijavu protiv NN lica zbog odavanja službenih tajni.

Pekić je za TV Adria izjavio da Laković mora podnijeti krivičnu prijavu, kako je i najavio, kako bi se utvrdilo ko je od poslanika odao informacije sa sjednice Odbora za bezbjednost i odbranu.

Dodao je da je i ranije, kada se radi o vrlo povjerljivim ili tajnim podacima, dolazilo do raznoraznih zloupotreba.

„Sjetite se slučaja lišavanja slobode bivšeg direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejana Peruničića, koji se danas već brani sa slobode, a bio je lišen slobode zbog tajnog prisluškivanja pripadnika tada opozicionih partija. Da li je to tada moglo da se podvede pod zloupotrebom tajnih podataka, to ne bih mogao sa sigurnošću da kažem, ali ovo sada je definitvno pokazalo da je došlo do curenja određenih tajnih podataka, jer se mora i te kako voditi računa i o integritetu ličnosti koje funkcionišu u toj ‘tajnoj sobi'“, rekao je Pekić, pa dodao:

„Sistem bezbjednosti u Crnoj Gori je urušen, što su pokazali i posljednji događaji i ozbiljne optužbe sa vrlo važnih pozicija“, kazao je Pekić.

Prema njegovim rijčima, glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, nakon svega što smo čuli, ima pune ruke posla.

„Prateći rad gospodina Novovića, smatram da će i ovoj problematici pristupiti vrlo ažurno i efektno. Moraju se utvrditi činjenice, mora se utvrditi istina, ko ovdje govori istinu, a ko ne, jer i sami ste svjedoci da smo na samom Odboru za bezbjednost i odbranu mogli da čujemo vrlo ozbiljne optužbe jednih prema drugima. Ono što mora prvo utvrditi jeste istinitost navoda da li je njegov prvi saradnik, gospodin Predrag Šuković, kao šef SPO-a, zaista povezan sa kriminalnim klanovima, kako tvrdi ministar Andrej Milović, ili nije“, istakao je Pekić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.