Mladen Mikijelj

Pejović: Rezultata bez sudova nema, hapšenja nisu rezultat političara već profesionalaca koji rade svoj posao!

0

Jako je važno da pošaljemo poruku da ovo društvo neće tolerisati kriminal i da će ljudi koji su se o zakon ogriješili odgovarati, kazala je gostujući na Gradskoj TV nezavisna poslanica Jevrosima Pejović.

Ona je u emisiji “Pressing” Gradske TV rekla da su jučerašnja hapšenja rezultat rada timova na čijem su čelu sa Predragom Šukovićem i Vladimirom Novovićem.

“Dva tima rade dobro svoj posao, Hapšenja nijesu rezultat političara, već profesionalaca koji rade svoj posao”, kazala je Pejović.

Ističe da je bitna korektivna uloga medija i novinara u društvu.

“Važno je da imamo ovakve naslove i atmosferu određenog pritiska na institucije i na političare da riješe deblokadu u pravosuđu. Jer rezulata bez sudova nema”, kazala je Pejović.

Nazavisna poslanica Pejović ističe da je ključni zadatak društva ukazana prilika za ulazak u EU.

“Vrijeme zahtijeva brzinu i jako je važno da svi radimo na tome da imamo dobra zakonska rješenja. Nije bitno da samo dobijemo štrik u Briselu, već da imamo dobre zakone”, kazala je Pejović.

Ona je podsjetila da je riješena blokada koja je trajala više godine i bila glavna prepreka za dobijanje IBAR-a.

Jevrosima Pejović je kao glavna obilježja protekle godine izdvojila partitokratiju i partijsko zapošljavanje.

“Sve su to stvari koje su bile zastupljene u prethodom periodu i prethodnih 30 godina. Rastužuje me što su se prakse nastavile. Mi smo malo društvo i nemamo luksuz da izgubimo makar jednog čovjeka koji može da doprinese znanjem i vještinama”, kazala je Pejović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.