Pejović: Poruke partnera iz EU vezane za postignute rezultate najbolje demantuju kritičare

0

Priznanja za ostvarene rezultate koje svakodnevno dobijamo od međunarodnih partnera su ohrabrujuća i potvrđuju našu predanost reformama, vladavini prava i integraciji u širu evropsku porodicu, saopštio je Boris Pejović, generalni sekretar Pokreta Evropa sad (PES).

„Stoga, poruke naših partnera iz EU najbolje demantuju kritike na račun postignutih rezultata aktuelne većine. Raduje nas činjenica što je naš efikasan rad i trud prepoznat sa najviših međunarodnih adresa“, izjavio je Pejović, pa nastavio:

„Takođe, moramo se pohvaliti i činjenicom da je na XXI sastanku POSP-a, Skupština Crne Gore prepoznata kao jako važna institucija koja konstruktivnim, sadržajnim i sveobuhvatnim dijalogom, učestvuje u kreiranju i trasiranju evropskog puta i stvaranju uspješne parlamentarne demokratije“, rekao je generalni sekretar PES-a.

Kako je dodao, „pozitivni komentari su podsticaj, ali istovremeno i podsjećanje da ima još posla pred nama, kako bi ispunili uslove za dobijanje privremenih mjerila – IBAR“.

„Zato je važno da u susret punopravnom članstvu, nastavimo da radimo zajedno i sarađujemo na polju unaprheđenja standarda i afirmacije vladavine prava, kako bismo ispunili zacrtane ciljeve“, zaključio je Pejović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.