Mladen Mikijelj

Pejović: Konkretna odluka u realizaciji unapređenja uslova tužilačkih organa bio zaključak kada je objekat stare zgrade Vlade dat na korišćenje SDT-u

0

Zaključak koji je prije više od mjesec dana usvojila Vlada, a kojim je objekat stare zgrade Vlade dat na korišćenje Specijalnom državnom tužilaštvu konkretna je odluka u realizaciji unapređenja uslova tužilačkih organa, kazao je Boris Pejović, generalnog sekretara Pokreta Evropa sad.

„Zadatak izvršne i zakonodavne vlasti jeste da u maksimalnim mogućnostima obezbijede najbolje uslove za rad tužilačkim organima, koji imaju ključnu ulogu u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Poštovanje podjele sudske, izvršne i zakonodavne vlasti, ali istovremeno saradnja u afirmaciji vladavine prava najefikasniji je pristup u borbi protiv svakog vida kriminala i korupcije“, kazao je on.

Stoga, kako navodi,  sva retorička zalaganja i podršku treba sprovesti u konkretna djela, a to je da se pristupi obezbjeđivanju mnogo boljih uslova za rad, od onih koji su bili u prethodnom periodu.

„Osim konkretnih rezultata u oblasti unapređenja životnog standarda, jako je važno isporučivati rezultate i u segmentu vladavine prava, pogotovo na našem evropskom putu u punopravno članstvo“, zaključio je Pejović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.