Mladen Mikijelj

Pavićević u SLOBODNOJ ZONI: Duško Marković će možda 21. maja najaviti formiranje stranke

0

Politikolog Vladimir Pavićević gostovao je u Slobodnoj zoni sa Draženom Živkovićem na Prvoj televiziji i tim povodom kazao da ovdje postoje četiri ključne napomene.

„Prva je da Katnić mora prekinuti štrajk glađu. Ima mnogo razloga za to, a ključni je kredibilitet koji je SDT stekao od momenta kada je izabran za GST-a. Kada se rade ankete poslednjih sedmica, imamo situaciju da nakon Srpske pravoslavne crkve, odmah iza je SDT i Vladimir Novović. To znači da ogroman broj građana prepoznaje borbu za pravdu u tome što taj čovjek radi. Katnić zbog toga nema racionalnih razloga da štrajkuje glađu“, kazao je Pavićević.

Tvrdi da Katnić treba da se prepusti procesu koji teče i da svako u Crnoj Gori ko je pročitao pisma iz zatvora Milovana Đilasa, disidenta koji je organizovao revoulciju a u odnosu na to, pisma iz zatvora Milivoja Katnića djeluju neozbiljno.

„To je sada način preko kojeg će informisati javnost, ali to ne djeluje obiljno. Ja vidim da oko rada SDT-a, svih tužilaca a naročito Vladimira Novovića, najviše se protivi DPS. Pored toga da se nisu reformisali prethodne četiri godine, dokazuje da oni uopšte to ni ne žele. To mnogo govori o stanju u kom se nalazi ta stranka i nesposobnosti da izađu iz sijenke Mila Đukanovića“, kazao je Pavićević.

Profesor tvrdi da je prirodno da u Crnoj Gori postoje podjele, ali da više ne postoje politike koje će vršiti represiju nad dijelom građanima.

„Mi za ove četiri godine imamo takav porast životnog standarda koji Milo nije mogao za 30 godina da napravi. Životni standard je mjerilo toga kojim parama čovjek nešto može da kupi. To svi govore da je tako. Kada se pojavi kritika kako se pravda kada iz budžeta ide plaćanje plata, ja koliko vidim, problema sa budžetom nema, a to znači da nekih para ima. Javni dug je danas manji nego što je bio za vrijeme DPS-a“, kazao je Pavićević.

Tvrdi da je na djelu i stabilizacija političkih prilika kao i povećanje životnog standarda.

„Crna Gora je napravila otklon od vlasti DPS-a a svaki sledeći izbori treba da donesu boljitak“, kazao je Pavićević.

Pavićević tvrdi da je situacija oko Duška Markovića ozbiljna i da je odlučio da se distancira od grupe oko Đukanovića.

„Tu je gospodin Lukšić koji ima političke ambicije, ali je pitanje kakvi su odnosi između njih. Ali mislim da je izvjesno da Marković ima plan da oko 21. maja najavi formiranje nove političke opcije koja bi za partnera mogla da ima Pokret Evropa sad. 21. maj je blizu a Duško Marković će možda malo poremetiti stvari“, kazao je Pavićević.

Tvrdi da je pitanje je li na djelu slučaj kao sa hrvatskim Sanaderom.

Kada govori o slučaju Duška Kneževića tvrdi da ako je SDT steklo kredibilitet, njegova je pretpostavka da bi DK mogao biti svjedok saradnik.

„Duško Knežević ima ulogu u tome. On je pomogao da građani imaju dokaz da je Milov DPS kupovao mandate. Ti ne dobiješ mandate na osnovu glasanja nego kupovinom mandata. Postoji jedna vrsta doprinosa Duška Kneževića rušenju pokvarenog režima“, kazao je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.