Pavićević: Svi očevi Amerike bi danas podržali Trampa na izborima, Bajdena bi samo gledali hoće li negdje da padne

0

Politički analitičar Vladimir Pavićević komentarisao je gostujući na Prvoj izbore koji se dešavaju u svijetu, najvažniji od kojih su u Americi, i kazao da je to država koja postoji dva ipo vijeka.

„Čitamo šta su pisali utemeljivači te države, Aleksandar Hamilton, Tomas Džeferson, Adams… Oni su pisali Deklaraciju o nezavisnosti i na osnovu svega toga kada su stvarane SAD defeinisali postulate američke države što je mnoge od nas činilo na neki način zaljubljenim u takav način. Pošto je zanimljiva situacija u Americi, kad bismo zamislili da se sada pojave američki očevi – za koga bi oni navijali? Za mene nema dileme da bi oni navijali za Trampa“, kazao je Pavićević.

Građani SAD-a, tvrde, u Trampu vide obnavljanje postulata američke države koji su degradirani u vrijeme Bajdenove administracije.

„Vi imate situaciju da se politički pokušava diskreditovati jedan kandidat koji je već bio predsjednik SAD-a. Da se to dešava u nekoj državi a da SAD to posmatra, sigurno bi bilo reakcije“, kazao je Pavićević.

Tramp, čovjek koji nema veliku političku pozadinu već nastupa sa pozicija biznisa, javlja se kao čovjek koji obnavlja vjeru u američke postulate države kazao je Pavićević i dodao da su SAD najodgovornije na sadašnje stanje stvari.

„Pogledajte kako planeta liči danas, koliko imate žarišta i aktuelnih i potencijalnih… Vi kao da imate situaciju da se stvaraju nova žarišta. Niko ne zna hoće li se ona proširiti“, kazao je Pavićević.

U politici ogromnu ulogu imaju ideje, vrijednosti, ali i uloga ličnosti u politici je ogromna, tvrdi Pavićević i osvrće se na Bajdena.

„Zamislite da se Bajden pojavi u Crnoj Gori. Da li bi takva ličnost koju vi kada vidite samo gledate da će da padne, uliva povjerenje i autoritet koju mu daje pozicija predsjednika države. Svi bi američki očevi podržali Trampa“, kazao je Pavićević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.