Patrušev: Zapadne zemlje ne žele da vide jaku i samostalnu Rusiju, zato svim snagama pokušavaju da joj nanesu strateški poraz

0

Zapadne zemlje ne žele da vide Rusiju kao jaku i samostalnu i zato svim snagama pokušavaju da joj nanesu strateški poraz, izjavio je sekretar Savjeta bezbjednosti Rusije Nikolaj Patrušev na sednici naučnog saveta pri SB.

Prema njegovim riječima, pred Rusijom je sada mnogo izazova, koji često potiču direktno od njenih geopolitičkih protivnika.

Patrušev je takođe naglasio da su Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici odlučno odbili da priznaju fundamentalne interese Rusije u sferi nacionalne bezbjednosti.

On je naglasio da Sjedinjene Američke Države, boreći se za globalno liderstvo, glavnim protivnikom smatraju Moskvu, trudeći se da unište njenu multinacionalnu kulturu i tradicionalne vrijednosti.

– Zbog toga sada čine sve da našoj zemlji nanesu strateški poraz, kako na bojnom polju, tako i u drugim oblastima – rekao je Patrušev.

On je objavio da je Naučni odbor pri Ruskoj Federaciji pripremio preporuke o tome kako da se suprotstavi vojnim prijetnjama koje potiču od perspektivnog naoružanja NATO zemalja.

Pored toga, Patrušev je ocijenio da je Ukrajina najupečatljiviji primjer civilizacione degradacije.

– Aktivno promovisanje u medijskoj sferi stereotipa, modela ponašanja, ideologija, pogleda na svijet savremenog Zapada dovodi do erozije tradicionalnih oblika društvenog i duhovnog života, gubitka identiteta i nacionalne svijesti karakterističnih za pojedine države i narode – rekao je sekretar SB Rusije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.