Mladen Mikijelj

Patrijarh Porfirije: Kada patrijarhu srpskom ovako uskraćuju slobodu kretanja, šta li se tek dešava sa Srbima koji žive u getima?

0

Nakon zabrane prištinskih vlasti da se patrijarhu Porfiriju zabrani ulazak na KiM oglasio se i poglavar Srpske pravoslavne crkve na svom Instagram nalogu.

– Sva vrata ovog svijeta su otvorena za mene, kao što su i naša vrata otvorena za sve, samo su vrata moga doma, Pećke Patrijaršije, zatvorena i ne daju mi da u njega uđem. Kao Patrijarh srpski, kao građanin i kao vjernik znam i poručujem da će ta vrata, prije ili kasnije, otvoriti sam Bog. Oni koji su zatvorili vrata doma molitve, čine zlo najprije sebi, a potom i svim ljudima, oni su zatvorili vrata za svako dobro, blagoslov i sreću. Kada patrijarhu srpskom ovako uskraćuju slobodu kretanja, šta li se tek dešava sa Srbima koji žive u getima.

Ja im poručujem da izdrže jer ko izdrži do kraja taj će se spasiti. Ako su zatvorili vrata Pećke patrijaršije za srpskog patrijarha, sigurno je da ne mogu zatvoriti našu ljubav i naše dobre namjere, sigurno je da je za nas, najviše na Kosovu i Metohiji, nebo otvoreno i ono će otvoriti sva vrata koje je zlo zatvorilo – poručio je srpski patriajrh.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.