Otkriveno 107 ilegalnih migranata u Malom Zvorniku, Ljuboviji, Loznici i Banji Koviljači

0

Štab za suzbijanje iregularnih migracija u Malom Zvorniku od svog formiranja za tri dana, od kada je formiran, pronašao je na teritoriji te opštine, Ljubovije, Loznice i Banje Koviljače 107 iregularnih migranata.

Rukovodilac Štaba Branislav Šalipurević naveo je u saopštenju da su te osobe nezakonito boravile na tom području, kao i da su 82 od njih smeštene u prihvatne centre.

Prema njegovim riječima, 15 stranih državljana je privedeno nadležnom sudu zbog kršenja Zakona o strancima i Zakona o oružju i municiji, jer su kod njih pronađeni noževi, a protiv jedne osobe je podnijeta krivična prijava zbog droge.

„Dokle god postoje rute i kanali za iregularne migracije na ovom prostoru, kao i žalbe građana da iregularni migranti povrjeđuju njihovu imovinu i noću se kreću u blizini naseljenih mjesta čim im stvaraju osećaj nespokoja, pripadnici MUP-a biće prisutni i preduzimati sve mjere u skladu sa zakonom, kako bi se kanali za ilegalno krijumčarenje migranata suzbili i građani osećali bezbjedno”, naveo je Šalipurević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.