Otkriveni novi detalji pada Raisijevog helikoptera

0

Šef iranske predsjedničke administracije Gholam-Hosein Esmaili, koji je pratio Ebrahima Raisija u drugom helikopteru, rekao je da je vrijeme u trenutku pada helikoptera bilo dobro, i otkrio da je Raisi poginuo na licu mjesta, objavila je IRNA.

„Možda je bilo magle u dubini klisure, ali nije bilo magle duž putanje našeg leta, oblaci su bili malo iznad helikoptera“, rekao je Esmaili u intervjuu za iransku državnu televiziju.

Esmaili je rekao da su helikopteri poleteli oko 13 časova po lokalnom vremenu 19. maja, dodavši da je nakon 45 minuta leta, pilot helikoptera predsjednika Raisija, koji je bio zadužen za konvoj, naredio drugim helikopterima da povećaju visinu kako bi izbjegli obližnji oblak, a da je posle 30 sekundi posada helikoptera u kome je bio on primijetila nestanak predsjedničkog helikoptera.

On je naveo da su odmah krenuli u potragu za njim i da su pokušali da ga kontaktiraju.

Kao rezultat toga, piloti su uspjeli da stupe kontakt sa jednim od putnika, koji im je rekao da se predsjednički helikopter srušio.

Esmaili je istakao da je posada ostala u kontaktu sa povređenim putnikom nekoliko sati, ali da je i on preminuo.

Zvaničnik je ispričao da je nakon pronalaska mjesta nesreće utvrđeno da su ostali putnici poginuli na licu mjesta.

Helikopter u kojem su se nalazili Raisi i ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan srušio se u nedelju na sjeverozapadu Irana, a pored njih dvojice, poginulo je još šest osoba.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.