Orban: NATO će poslati vojnu misiju u Ukrajinu, idemo ka ratu!

0

NATO će poslati vojnu misiju u Ukrajinu, rekao je danas premijer Mađarske Viktor Orban, uz komentar da Budimpešta neće učestvovati u tome.

„Evropski voz ide prema ratu. Ostvarili smo minimalni cilj, dogovorio sam se sa generalnim sekretarom NATO-a da će Mađarska ‘izaći iz voza’. NATO će imati vojnu misiju u Ukrajini, ali Mađarska u tome neće učestvovati“, izjavio je Orban za radio-stanicu „Košuta“.

Prema njegovim riječima, niko više ne može da ubijedi „vozača (tog ratnog voza)“ da „zaustavi voz“. To bi, kako kaže, mogao da uradi samo bivši američki predsjednik Donald Tramp, ukoliko se vrati u Bijelu kuću.

Ključno pitanje ukrajinske krize je da li će Ukrajina ući u NATO i da li će nad Sevastopoljem na Krimu nastaviti da se vijori ruska zastava, objašnjava Orban.

„Pitanje je na kraju da li će Ukrajina postati članica NATO-a ili ne, ovo je rat oko toga. Da li će iznad Sevastopolja biti zastava NATO-a ili zastava Rusije? Taj rat je o tome“, istakao je mađarski premijer.

 

„Situacija izgleda kao da zapadni svijet želi da pobijedi Rusiju uz pomoć Njemačke i pod vođstvom Sjedinjenih Država. Mislim da nema nade da će se to desiti. A čak i ako uspijemo, što nije nimalo realno, moraćemo da platimo tako visoku cijenu da se neće isplatiti“, naglasio je Orban.

(RT Balkan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.