Optuženi teroristi priznali da su nakon napada namjeravali da odu u Kijev po nagradu

0

Optuženi u slučaju terorističkog napada u „Krokus siti holu“ na saslušanjima su priznali da su nakon napada namjeravali da odu u Kijev po nagradu, saopštio je Istražni komitet Rusije.

„Optuženi za teroristički napad su prilikom prvobitnog davanja iskaza, tokom naknadnih ispitivanja i drugih istražnih radnji u kojima su učestvovali saopštili da je njihove akcije, kako u fazi pripreme, tako i nakon oružanog napada u ‘Krokus siti holu’, preko Telegrama glasovnim porukama koordinirao muškarac koji im se predstavio pod pseudonimom“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, prema instrukcijama koordinatora, teroristi su nakon počinjenog zločina „automobilom krenuli u pravcu rusko-ukrajinske granice sa namjerom da je pređu i stignu u Kijev kako bi dobili obećanu nagradu“.

„Istraga nastavlja da sprovodi niz istražnih radnji i operativnih mjera u cilju provjere umiješanosti predstavnika ukrajinskih obavještajnih službi u organizaciju i finansiranje terorističkog napada“, navodi Istražni komitet Rusije.

(Sputnjik)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.