Opozicija u Strazburu kao raštimovani orkestar! Stojković: „Vučić je Putinov i Orbanov prijatelj!“ Lazović: „Dozlogrdilo mi je da samo o Vučiću pričamo, mora sve da se menja!“ Ni riječi o nasilju nad Srbima na KiM

0

Evropski parlament danas u Strazburu glasa o rezoluciji o izborima u Srbiji, sa ciljem podrivanja suvereniteta Srbije, a u tome će im pomoći Marinika Tepić, Radomir Lazović i Pavle Grbović koji učestvuju na panelu „Srbija: demokratija na raskršću“. Njima su domaćini bili Viola fon Kramon, Klemen Grošelj i Alesandra Moreti, koji su listom radili protiv Srbije.

U izlaganjima predstavnika probriselske Đilasove opozicije Srbija protiv nasilja“ mogli su se uočiti disonantni tonovi. Dok je u prvom talasu većina poslanika opozicije pričala samo o Vučiću, a Biljana Stojković „optužila“ je predsjednika Srbije da je Putinov i Orbanov prijatelj i da pretvara Srbiju u Bjelorusiju. Svjestan da se panel pretvara u tribinu protiv Vučića, Radomir Lazović iz Zelenog levog fronta odbrusio je ostalima da mu je „dozlogrdilo da se priča samo o Vučiću“, te da, kako je kazao „mora cio sistem da se mijenja“.

Niko od predstavnika Đilasove opozicije nije postavio pitanje pred Evropskim parlamentom zbog čega je Aljbinu Kurtiju dozvoljeno da teroriše Srbe na Kosovu i Metohiji, niti je bilo ko postavio pitanje šta će biti sa dinarom u južnoj srpskoj pokrajini, dok se Kurti sprema da zabrani srpsku valutu. Koalicija „Srbija protiv nasilja“ očigledno želi da iskoristi EP za dodatan pritisak na Srbiju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.