OO SNP Berane: Današnji prekid sjednice dokaz da vladajuća većina u Beranama ne funkcioniše

0

Opštinski odbor Socijalističke Narodne Partije (SNP) u Beranama saopštio je danas da je prekid današnjeg zasijedanja lokalnog parlamenta najbolji dokaz da vladajuća većina u ovom gradu, koju čine DF, PES, Demokratska CG, Prava Crna Gora i Ujedinjena Crna Gora, ne funkcioniše.

“Tome je u kontinuitetu prethodila nemogućnost održavanja odbora kao i skupštinskih zasijedanja upravo zbog nedostatka kvoruma i nedolaska pojedinih odbornika na iste. Od kako se konstituisala ovakva neprirodna većina nakon lokalnih izbora po aktivnosti odbirnika i učešću u diskusijama o tačkama dnevnog reda koje su od značaja za naše građane vidi se kakav je odnos lokalne većine prema našem gradu. Na svakoj sjednici je izostala kvalitetna rasprava jer odbornici većine praktično nemaju ništa za reći za odluke koje sami predlažu i koje treba da utiču na život građana Berana”, navodi se u saopštenju OO SNP Berane.

SNP je, dodaje se u saopštenju, ukazivala na činjenicu da će doći do ovakvih problema, jer se neadekvatnim kadrovskim rješenjima i izostankom zalaganja u svakom smislu vlast u gradu pretvorila u ravnu liniju. Učmalost koja se dešava je rezultat ambicija pojedinih struktura lokalne vlasti da što prije izazovu vanredne lokalne izbore, jer ne znaju razliku između lokalnih i parlamentarnih izbora.

“Ovaj problem  vladajuća većina očigledno nije u stanju da riješi pa upozoravamo da će dalji nastavak ove agonije biti upravo na štetu naših građana. Današnjim napuštanjem sjednice lokalnog parlamenta smo upravo ogolili stanje u kojem se nalazi naš grad i pokazali građanima odnos njihovih predstavnika prema Beranama. Ukoliko nijeste u stanju da riješite, a nijeste, nastale probleme pozivamo vas na lokalne izbore sa nadom da ste naučili na svojim  greškama i da ubuduće dokazane partnere i saborce koji su pojedinačno osvoili najveće povjerenje građana Berana nećete radi sitnih interesa zaobići u formiranju lokalne vlasti. U suprotnom ovakve stvari će se konstantno dešavati”, saopštili sui z ovog odbora SNP-a.

SNP će, poručuje se u saopštenju, dati svoj doprinos kao i do sada u rešavanju svih problema koji tište naše građane.

“To smo pokazali i dosadašnjim angažmanom u lokalnoj skupštini iako smo opozicija. Sa opštim interesima kompromisa nema, a vi ako želite nastavite sa političkim trgovinama, a građani itekao to prepoznaju i znaće da ocijene svačiji rad”, zaključili su iz OO SNP Berane.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.