Mladen Mikijelj

Odžić: Dvojac Spajić – Mandić želi da spriječi ulaska Crne Gore u EU

0

Glasanjem protiv smjene Andrije Mandića u Parlamentu, kao i zajedničkom akcijom u Strazburu u kojoj su DF i PES stali na stranu Rusije, jasan je pokazatelj na koju stranu čelnici parlamentarne većine odvlače državu, saopštio je Petar Odžić, zamjenik predsjednika SDP-a.

„Imaju različite zadatke i način djelovanja, ali je cilj isti! Sprječavanje ulaska Crne Gore u EU, vraćanje na velikodržavne projekte iz 90-ih, kao i potpuna finansijska destabilizacija, kroz dužničko ropstvo. Potpuno razoren bezbjedonosni sektor, obezglavljena UP, dva zaduženja od 800 miliona, „suficit“ bez centa plaćenih obaveza, poruke o velikodržavnim projektima, paljenje lutki pisaca, slavljenje datuma tuđih država uz obilježja drugih naroda, fašistički usklici na sve crnogorsko, samo su neki od rezultata ‘Rusije sad’ koje su dvojac Spajić – Mandić već isporučili Vučiću“, izjavio je Odžić.

Za kraj je dodao:

„Država, kao i PES se nalaze na najbitnijoj raskrsnici, na kojoj nema popravnog! Da li ćemo nastaviti evroatlanski put i time očuvati stabilnost i mir, ili skrenuti stramputicama i tumarati u nepoznato, gledajući samo na Moskvu i Beograd, ostaje da vidimo. Iskreno se nadam da će premijer Spajić iznaći snage da se u vremenu pred nama odupre malignim ruskim uticajima, prožetim kroz djelovanje DF-a, i na taj način opravdati naziv pokreta čiji je lider“, zaključio je Odžić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.