Odović – Felten: Uskoro dolazak njemačkih investitora u Crnu Goru

0

Minstar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović sastao se danas sa Njemačkim abasadorom Peterom Feltenom.

„Ambasadora Njemačke NJ.E. Petera Feltena sam prilikom sastanka upoznao sa planovima, posebno istačući digitalizaciju katastra nepokretnosti, čime ćemo povećati ažurnost podataka, smanjujući administrativne procedure za izmjenu i upis podataka u te registre, učiniti ih lako dostupnim građanima i investitorima, te o svim pogodnostima za građane koji će biti sadržani u Zakonu o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, čime će se konačno staviti tačka na divlju gradnju. Krajnji cilj izmjena je mogućnost da građani i investitori dobiju saglasnost za izgradnju u roku od 48 sati“, izjavio je Odović.

Navedenim aktivnostima, kako je dodao, Crna Gora će postati privlačna destinacija ozbiljnim investitorima, usljed povećanja stepena pravne sigurnosti, kao i pouzdanosti podataka sadržanim u javnim registrima.

„Ove aktivnosti će, takođe, u velikoj mjeri doprinijeti transparentnosti u oblasti imovine javnih funkcionera, čime ćemo dati veliki doprinos u borbi protiv korupcije“, kazao je Odović.

Ambasador Felten izrazio je zadovoljstvo najavljenim projektima Ministarstva i naveo da ga posebno raduje „business friendly“ pristup Vlade.

Tim povodom najavio je skori dolazak grupe njemačkih investitora i predstavnika njemačkih kompanija u Crnu Goru.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.