Odbrojani dani režimu: “Milo navikao da ništa ne pita građane, oni mu sada ispostavljaju račun”!

0

Politički analitičar Dragoljub Anđelković smatra da je u Crnoj Gori došlo do mirne “molitvene” revolucije i da će se ona prije ili kasnije završiti urušavanjem vladajućeg režima i demokratskim preporodom te zemlje.

“Đukanović je navikao da ne pita narod, ali izgleda da je došlo vrijeme da mu on isporuči račun”, rekao je Anđelković u intervjuu za “Novosti”.

On smatra i da je “Đukanovićev kartel udario na još zivo istorijski utemeljeno narodno biće Crne Gore”.

Prema njegovim riječima, kada se s pokušajem otmice svetinja SPC koje su ugrađene u dušu većine građana koji se deklarišu kao Srbi i Crnogorci krenulo putem njenog “čupanja” sponatno je nalik onome sto se dešavalo u češkoj 1989. došlo do svojevrsne narodne revolucije.

“U Pragu je otpočela Plišana revolucija, a u Crnoj Gori molitvena. Uvjeren sam da će se i ona prije ili kasnije završiti kao i ona u Čehoslovačkoj urušavanjem totalitarnog režima i demokratskim preporodom Crne Gore”, kaže Anđelković.

On smatra da je crnogorski režim prešao crvenu liniju koja za većinu građana ima sakralni karakter.

Analitičar ocjenjuje i da je Đukanović svjestan da njegov režim može da opstane samo u uslovima velikih podjela i tenzija.

“Zato već dugo sije među građanima razdor i stvara nenormalnu situaciju u društvu”, primjećuje Anđelković.

On smatra i da Đukanoviću nije istinski stalo ni do novog crnogorskog identiteta koji nameće “najgrubljom diskriminacijom Srba”, već da je riječ o “prljavoj strategiji vladavine”, a dosadašnji uspjesi su ga opili i inspirisali da sa “sistemskim ludilom” ide sve dalje.

To mu je maska za sve probleme koje ima Crna Gora, zaključio je Anđelković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.