Mladen Mikijelj

Odbornici DCG prisustvovaće sastanku SO Bar sa potpisnicima Memoranduma o potencijalnoj izgradnji LNG terminala i Termoelektrane Baru

0

Odbornici Demokratske Crne Gore (DCG) prisustvovaće predstojećem sastanku odbornika SO Bar sa predstavnicima nadležnog ministarstva i kompanija potpisnica Memoranduma o razumijevanju o potencijalnoj izgradnji LNG terminala i Termoelektrane Baru.

„Kao što smo više puta do sada isticali, zalažemo se za objektivno i transparentno razmatranje ovog slučaja, odnosno da se građanima objektivno predstavi potencionalni projekat. To se jedino može postići isključivanjem politike i političkog profiterstva, a uključivanjem struke koja će nas objektivno i transparentno upoznati sa manama i prednostima potencionalnog projekta. Planirani sastanak može biti doprinos tome“, saopštili su iz DCG, pa nastavili:

„Kao što smo u slučaju kupovine feribota AF Franćeska insistirali da kupovinu razmatra nova Vlada, a ne naprečac tadašnja Vlada u tehničkom mandatu, a što se pokazalo kao potpuno ispravan potez, tako i ovdje insistiramo na objektivnosti i punoj transparentnosti“, naveli su iz Demokrata.

U krajnjem, kako su dodali, „građani Bara kojih se projekat najviše i tiče, moraju i treba da budu konsultovani“.

„Zato smo i na političkom performansu vladajuće koalicije u barskom parlamentu, prije par dana, jasno istakli da je referendum o ovom pitanju, ukoliko ono i zvanično dođe na dnevni red Vlade Crne Gore, najpoštenije rješenje. Sve ostalo je samo puko političko profiterstvo vladajuće većine u Baru u kojem ne želimo da učestvujemo“, zaključili su iz DCG.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.