Od formiranja nove vlade i definitivno nema ništa: Danilović i tri poslanika URE ključ za razrješenje političke krize predali u ruke Đukanoviću!

7

Od formiranja 44. Vlade neće biti ništa.

Rok za formiranje nove izvršne vlasti ističe danas, a nova-stara parlamentarna većine nije u stanju da postigne dogovor.

Iako se u jednom trenutku činilo da će parlamentarna većina uspjeti da se dogovori oko formiranja 44. Vlade Crne Gore, do toga na kraju nije došlo, pa još uvijek aktuelni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ima mogućnost da okonča politčku krizu tako što će raspusti Skupštinu nakon 15. marta, shodno odredbama izmijenjenog Zakona o predsjedniku Crne Gore.

Prvi čovjek Demosa i mandatar Miodrag Lekić obavijestio je u trećem i poslednjem pismu lidere parlamentarne većine od avgusta 2020. godine da još nema potrebnu većinu za sastav nove Vlade, jer mu nedostaju tri glasa poslanika GP URA.

Funkcionerima GP URA je neprihvatljiva svaka Vlada u kojoj premijersku poziciju ne pokriva njihov lider Dritan Abazović.

Nešto ranije, propao je pokušaj formiranja nove vlade koju bi vodio Abazović, a u kojoj bi Miodrag Lekić pokrivao pozicije potpredsjednika Vlade i ministra spoljnih poslova.

Taj predlog bio je prihvatljiv 40-orici poslanika većine, međutim, lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović odbio je takvu mogućnost tvrdeći da će podržati isključivo izvršnu vlast koju bi predvodio Miodrag Lekić. Sam Lekić pristao je na to da Abazoviću prepusti premijersko mjesto, međutim, njegov bivši partijski kolega iz vremena nastanka DEMOS-a Danilović nije htio ni da čuje za tu opciju.

Svojim držanjem Danilović i tri poslanika URE, omogućili su predsjedniku države Milu Đukanoviću da okonča političku krizu koja datira od 19. avgusta prošle godine kada je na inicijativu DPS-a izglasano nepovjerenje manjinskoj vladi Dritana Abazovića.

Da li će Đukanović upotrijebiti odredbu zakona za koji je tvrdio da je neustavan, ostaje da se vidi od četvrtka?

7 Comments
 1. Marko komentariše

  Oni predali ključ za formiranje vlade a DF mu poklanja mjesto predsjednika, i eto takoj to, što bi rekli….

  1. qyu komentariše

   Jbo te Spajić blesavi botino !

   1. Marko komentariše

    Mama ti bot

 2. Bajro komentariše

  Abazović nikad nije govorio istinu. Sprda se sa čitavim narodom CG. Pollupismena tražnja…

 3. qyu komentariše

  Da nije Danilovića i dalje bi trpili zlog patuljka ko premijera.

 4. BATO komentariše

  Danilović je postupio PRINCIPIJELNO!
  Ne mogu Abazi i Joko-tinjalica vladati BESKONAČNO!!!!
  MALO IM POLA VLADE ,na mrš bre….

 5. Srdjan Lonchar komentariše

  Ako me zafrknesh JEDNOM, to je tvoja greshka, ako me zafrknesh DVA PUTA, eee to je vec MOJA GRESHKA.
  .
  .
  .
  Pogledajte sve gornje komentare. Mogli ste da ih zafrknete JEDANPUT. Sad da ih zafrknete PO DRUGI PUT, to je vec sasvim druga pricha.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.