Nudi li NATO čamac za spašavanje Milu: Turski portal tvrdi da devet članice želi Đukanovića za zamjenika generalnog sekretara

0

Turski internet portal Firtina Haber izvijestio je danas kako diplomate iz više članica NATO namjeravaju da kandiduju bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića za poziciju zamjenika generalnog sekretara Alijanse.

Kako su oni izvijestili, jedna od tih država je Turska.

„Kako smo saznali iz visokih diplomatskih izvora iz nekoliko članica NATO, u toku je priprema inicijative za kandidovanje Đukanovića za zamjenika generalnog sekretara, iza koje do sada stoji devet članica Alijanse. Među njima je i Turska“, dodaju oni.

Oni ističu kako bi kandidat iz Istočne Evrope imao dobre šanse, te i da bi to bila svojevrsna poruka samog NATO-a.

„Na draftu nacrta rade diplomate iz devet članica. Oni namjeravaju da kandiduju Đukanovića, pri čemu u dokumentu navode da Crna Gora, pod liderstvom Đukanovića, ne samo da je bila jedina država bivše Jugoslavije koja je uspjela bez vojnog konflikta da stekne samostalnost, već je odmah postala i najpozitivniji regionalni primjer za skladne unutrašnje odnose i širenje tolerancije i pomirenja u post-konfliktnom Balkanu“, dodaje se u članku.

Za sada nije poznato o kojih devet članica NATO je riječ.

Ukoliko je ova informacija tačna, onda se sa sigurnošću može tvrditi da pojedine članice NATO-a na ovaj način nude svom vjernom saradniku svojevrsni čamac za spašavanje i u to trenutku kada se u Crnoj Gori uveliko spekuliše o Đukanovićevom hapšenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.