Novi detalji iz istrage protiv međunarodne kriminalne grupe: Pratili policijske funkcionere koje su trebali da likvidiraju i pravili plan njihovog kretanja!

0

Nikšićanin Darko Vicković (38), koji se tereti da pripadnik kriminalne grupe koja je spremala likvidacije po Crnoj Gori, pratio je policijske funkcionere čija ubistva su planirana i o tome je obavještavao vođu grupe Ranka Radulovića, piše u naredbi za sprovođenje istrage protiv pomenute grupe. Uloga Ranka Radulovića, kao organizatora grupe, kako piše u tom dokumentu, bila je da planira izvršenje krivičnih djela, da vrbuje, pridobija pripadnike, da daje naloge i uputstva pripadnicima kriminalne organizacije za izvršenje krivičnih djela, da nabavlja sredstva za izvršenje krivičnih djela, oružja, vozila, te da finansira izvršenje krivičnih djela.
Osim Radulovića i Vickovića, uhapšeni su Stefan Radulović (22), Luka Radulović (24), Nikola Mandić (20), Ratko Martinović (38), Milutin Dedović i bosanski državljani Nenad Lubura (52) i Radoje Preradović (54).
Kako navode u tužilaštvu, na meti ove grupe su bili policijski funkcioneri Duško Koprivica, Duško Golubović i Zoran Lazović, nekadašnji pripadnici ANB-a.
-Postoji osnovana sumnja da je uloga i zadatak okrivljenog Darka Vickovića bila da prati i prikuplja podatke u vezi kretanja lica koji su predviđeni kriminalnim planom da se izvrši ubistvo, navikama ovih lica, vozilima kojima se kreću, prenosi naloge drugim članovima, odnosno pripadnicima kriminalne organizacije i vrši logistiku prilikom neposrednog izvršenja ubistva. Zadatak mu je bio i da skriva članove kriminalne organizacije ako postoje podaci da ih traži policija, navodi se u naredbi za sprovođenje istrage.
Postoji realna i ozbiljna opasnost, kako je sud ocijenio, da će okrivljeni Vicković boravkom na slobodi ponoviti ili dovršiti krivično djelo.
Uloga i zadatak okrivljenog Milutina Dedovića bila je da pridobija druge pripadnike kriminalne organizacije po nalogu i uputstvima organizatora iz tzv. „škaljarskog klana“.
Pojašnjeno je da su uloge Luke i Stefana Radulovića bile da pružaju pomoć i podršku u izvršenju krivičnog djela kriminalne organizacije po nalogu i uputstvima organizatora, da pridobijaju druge pripadnike kriminalne organizacije, da prenose uputstva i zadatke organizatora pripadnicima grupe. Stefan Radulović je imao zadatak i da sakriva pripadnike kriminalne organizacije i pomaže im u bjekstvu od policije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.