Nove poruke iz BiH: Protestna nota Crnoj Gori nije usaglašena, Konaković zloupotrijebio ovlašćenja!

0

Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BIH Staša Košarac uputio je pismo ministru vanjskih poslova Crne Gore Filipu Ivanovicu, u kojem navodi da protestna nota koju je uputio ministar Elmedin Konaković ne predstavlja zvaničan stav Predsjedništa Bosne i Hercegovine, potvrđeno je Portalu RTCG iz Savjeta ministara.

„Ovim putem vas kao zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BIH želim informisati da protestna nota koju je prema izjavi u medijima Crnoj Gori uputio ministar inostranih poslova BIH Elmedin Konaković, ne predstavlja zvaničan i usaglašen stav Predsjedništva BIH, kao i ustavno nadležnog za vođenje spoljne politike, kao ni Savjeta ministara nadležnog za sprovođenje politika i odluka Bosne i Hercegovine. Pisanje i slanje ličnih političkih stavova u ime BIH je uzurpacija i zloupotreba ovlašenja, o čemu sam kao zamjenik predsjedavajućeg imao potrebu i dužnost da vas obavijestim“, naveo je Košarac u pismu upućenom ministru Ivanovicu.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković uputio je protestu notu Crnoj Gori zbog „spornih izjava predsjednika Skupštine Andrije Mandića da je svesrpski sabor skup dviju država“.

„Iako smo na to navikli od njega, ali bez obzira što se on tako kontinuirano ponaša, mi ćemo kontinuirano reagirati na pokušaje udara na ustavno uređenje BiH“, kazao je Konaković za Federalnu novinsku agenciju (FENA) u ponedjeljak, 10. juna.

„Svesrpski“ sabor održan je 8. juna u Beogradu, a na zajedničkoj sjednici vlada Srbije i entiteta Republika Srpska usvojena je Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda.

On je rekao da je „svesrpski sabor“ veoma opasna stvar te da poruke nisu nimalo naivne.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.