NOVA: Iza bombardovanja Podgorice stajao je Josip Broz

0

Na današnji dan, 1944. godine, engleska i američka avijacije su bombardovale Podgoricu. Tom prilikom pobijeno je na hiljade nedužnih ljudi, a grad je sravnjen sa zemljom. Sedamdeset i pet godina kasnije jasno je utvrdjeno da nije postojao nijedan razlog za jedan ovakav bezumni čin, kao što je jasno utvrđeno da iza ovoga zločina stoji Josip Broz, saopšteno je iz Nove srpske demokratije.

“Upravo je on taj koji je tražio bombardovanje Podgorice, kao i Nikšića i drugih gradova, iako su neprijateljske njemačke snage u njima bile minimalne. Međutim, cilj je bio nastavak zatiranja srpskog naroda koji je počeo 1941. godine. I to, između ostalog, svjedoči da je u Podgorici i Nikšiću živio srpski narod.
Da zločin bude kompletan, ubrzo je Podgorica, voljom Brozovih poslušnika, dobila ime po onome koji joj je nanio najviše zla u njenoj istoriji. Više od sedam decenija kasnije, neki novi poslušnici, iz DPS-a i satelita, u sred Podgorice postavili su spomenik ubici i rušitelju ovoga grada”, navodi se u saopštenju.

To su isti oni veleizdajnici koji su 1999. godine bili saveznici i lokatori NATO pakta tokom agresije 1999. godine, kada je, takođe, gađana Podgorica.

“I ti licemjeri, koji su podigli spomenik ubici, danas imaju obraza da odaju poštu žrtvama bombardovanja. NSD će nakon promjena u Crnoj Gori ispraviti brojne nepravde, a svakako da će jedan od prvih poteza biti podizanje dostojnog spomenika žrtvama najvećeg stradanja u istoriji Podgorice, 5. maja 1944. godine, kako se ne bi dešavalo da jedino sjećanje na te ljude bude neeksplodirana bomba u krugu nekadašnjeg SDK. Neka je vječna slava svim žrtvama ovoga zločina”, ističe se se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.