Mladen Mikijelj

Nova hapšenja na Kosmetu: Kurtijeva policija uhapsila Srbina iz Zvečana i odvela ga južno od Ibra!

0

Srbin iz Zvečana Srećko Sofronijević uhapšen je danas na administrativnom prelazu Brnjak i sa lisicama na rukama, bez ikakvog obrazloženja, odveden južno od Ibra.

Sofronijević je u trenutku hapšenja bio sa suprugom, koja je očevidac ove najnovije represije kosovske policije. Kancelarija za Kosovo i Metohiju odmah je obezbijedila advokata uhapšenom Srbinu, koji će provjeriti sve elemente ovog slučaja.

Riječ je o Srbinu koji je teško ranjen 13. oktobra 2021. godine od strane pripadnika Kurtijeve Rosu policije koja je tada upala na sjever Kosova i Metohije kako bi izazvala incidente.

Sofronijević se mjesecima oporavljao od posljedica ranjavanja, a metak je tada primio dok su pripadnici Rosu bacili suzavac u njegov komšiluk, a on pokušao da skloni dijete.

Iako je on mirno nastavio da živi u svom domu s porodicom, ne želeći da napusti sjever Kosova i Metohije, današnje privođenje nastavak je zastrašivanja i provokacija kojima je izložen s ciljem da napusti svoje ognjište, ali i da se pošalje poruka srpskom narodu na ovim prostorima da nikad neće imati mira dok god je Kurti na vlasti.

(Novosti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.