Njemački mediji pišu o Konakovićevim vezama sa narko kartelom koji predvodi „Tito“

0

Njemački „Tagesšpigl” piše o narko kartelu iz BiH, koji je djelovao na globalnom nivou, navodeći da je pokušao se umiješa u politiku BiH i to, kako kažu, “očigledno sa uspjehom”.

U tekstu, koji prenose federalni mediji, pominju se navodne veze ministra spoljnih poslova u Savjetu ministara BiH Elmedina Konakovića sa ovom grupom se pominju navodne veze ministra spoljnih poslova BiH Elmedina Konakovića s ovom grupom.

Tekst pod naslovom “Kriminalni kartel želio je da se infltrira u državu: Bosanski ministar spoljnih poslova i narko bos“, počinje s nedavnim obraćanjem Konakovića kada je, kako se navodi, bio “vidno uznemiren” dok je insistirao na tome da nema veze s uhapšenim članovima kartela, prenosi Tanjug.

Njemački dnevnik piše da su specijalne jedinice bosanskohercegovačke policije nedavno u Sarajevu i drugim djelovima zemlje uhapsile brojne osumnjičene u policijskoj akciji „Crna kravata“, te da se sumnja da pripadaju jednom od najvećih narko kartela na svijetu. Navodi se da je, četvorice bosanskohercegovačkih policajaca i načelnika policije, uhapšen i Gordan Memija – “blizak prijatelj ministra spoljnih poslova (Konakovića)“.

Državno tužilaštvo tereti Memiju da je za 320.000 evra iz kartela kupio policijske uniforme za specijalnu jedinicu MUP-a i na taj način prao novac.

“Međutim, ovo je vjerovatno samo vrh otkrivenog ledenog brega”, piše Tagesšpigl i ukazuje da je zločinačka organizacija koju je predvodio Edin Gačanin “Tito” navodno pokušala da se infiltrira u vlast u zemlji i da šefa kartela policija nije uhvatila, jer se nalazi u Dubaiju, gdje živi u stanu vrijednom 30 miliona evra u najvišoj zgradi na svijetu – Budž Kalifi.

List dalje piše o svim aktivnostima narko kartela „Tito i Dino“ i u jednom trenutku konstatuje da se čini da je u toj namjeri Tito stigao prilično daleko, s ozbirom na to da je „već uspostavio bliske veze sa raznim vrhunskim političarima iz stranke Narod i pravda – upravo sa strankom koju je svojevremeno osnovao sadašnji ministar spoljnih poslova (u Savjetu ministara BiH) Konaković uz obećanje borbe protiv korupcije u zemlji”.

Navodi se i da su podaci iz Konakovićevog pasoša, njegove supruge i ćerke pronađeni u zaplijenjenom mobilnom telefonu Titovog telohranitelja Đenisa Kadrića, što je Konaković negirao.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.