Nikolić sa ambasadorkom Francuske: Vlada je na staklenim nogama, jer oni koji je formalno podržavaju ne žele njen uspjeh

0

Parlamentarna većina u Crnoj Gori na staklenim je nogama i njen rok trajanja zavisi od volje antizapadnih snaga koje je trenutno podržavaju, saopštio je predsjednik poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić tokom razgovora sa ambasadorkom Republike Francuske u Crnoj Gori Anom Mari Maskaj.

Prema riječima Nikolića, Demokratska partija socijalista će, bilo iz opozicije ili vlasti, biti pouzdan oslonac evropskoj Crnoj Gori i očuvanju njenog građanskog karaktera, koji je, kako je naveo, „napadnut od strane dijela parlamentarne većine“.

Nikolić je istakao da, bez obzira na česte promjene vlada i hroničnu nestabilnost u političkom životu Crne Gore, odnos sa Francuskom mora biti dugotrajan i na čvrstim temeljima.

Ambasadorka Ana Mari Maskaj rekla je da Republika Francuska želi da Crna Gora bude prva naredna članica EU, te da misli da se stvari u tom smislu pomjeraju naprijed.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o dinamici unutrašnjih političkih procesa, kao i o izazovima na regionalnom i međunarodnom planu, zaključivši da je potrebno da sve prozapadne snage u vlasti i opoziciji pokažu odgovornost i koheziju u sprovođenju evropske agende.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.