Niki Hejli ugrožena? Traži zaštitu Tajne službe

0

Američka kandidatkinja za predsjedničku nominaciju Republikanske stranke Niki Hejli podnijela je zahtjev za zaštitu Tajne službe, zbog prijetnji sa kojima se suočava, potvrdio je portparol njene kampanje za Si-En-En (CNN).

Prema tvrdnjama njenog tima, Hejli su upućene prijetnje, jer je jedini preostali kandidat koji se takmiči sa bivšim predsjednikom Donaldom Trampom za nominaciju Republikanske stranke.

Specijalci SWAT, jedinice u okviru američkih policijskih snaga, obučene da se nose sa posebno opasnim situacijama kao što su uzimanje talaca i neredi, bili su dva puta pozvani u kuću Niki Hejli u Južnoj Karolini poslednjih mjeseci, a  jedan od incidenata se dogodio dok su njeni roditelji bili tamo, navodi Si-En-En.

„Dio trke za predsjednika je da ćete se suočiti sa prijetnjama. To me neće odvratiti. Kada radiš nešto ovako, dobijaš prijetnje. To je realnost i to je u redu“, rekla je Hejli.

Tajna služba pruža zaštitu određnim ličnostima tek nakon što je ovlasti sekretar za unutrašnju bezbjednost, koji se konsultuje sa savjetodavnim komitetom Kongresa.

 

(politika.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.