Ni Mugi se ne da „četničkoj bagri“: I bivši gradonačelnik Podgorice ćaskao sa Vesnom Medenicom i poručivao da „četnike svaki dan treba gađati“!

2

Nekadašnji gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša poručivao je nakon izbora 2020. godine da se neće predati “bagri četničkoj” i “da ih svaki dan treba gađati”, prenose Vijesti.

To je činio krajem 2020. godine, u komunikaciji sa tadašnjom predsjednicom Vrhovnog suda Vesnom Medenicom.

Iz transkripata razgovora izuzetnih iz telefona Medenice nakon što je uhapšena, vidi se da su njih dvoje razmijenili na stotine poruka tokom te, ali i godina prije i poslije…

“Bagru četničku” pominju nakon što je direktorica Kliničkog centra Ljiljana Radulović smijenila medicinsku direktoricu te zdravstvene ustanove, Marinu Ratković.

Istovremeno, Medenica mu prosljeđuje pismo podrške njegovoj sestri – dr Ratković, čiju objavu u “Pobjedi” je, kako tvrdi, prethodno stopirala, jer ljekarka nije bila saglasna sa publikovanjem.

“…Ne bi je za to pitao, a naročito poslije današnjeg ciničnog a sramnog saopštenja KCCG. Pročitah na CDM, a zaključak je neuspjelo pranje prljavih ruku. Ovo bi moglo biti kao melem za njihovu reakciju. Pročitaj pa mi javi”, šalje joj Mugoša 27. decembra 2020.

Medenica odgovara da je pročitala i u tom kontekstu novi menadžment KCCG naziva “ološi”, a potom na Mugošin nagovor, ipak, šalje pismo.

“Poslah ja ‘Dnevnim novinama’. Sjutra će objaviti. Ološi, ne predajemo se tako lako. Nekada i riječ možda može više i od njihovog krsta i naše petokrake”.

Odmah potom dobija odgovor:

“Neka objavi. Kome da se predajemo, bagri četničkoj. Svaki dan ih treba gađati. Najgori su ovi uraši, mrze nas, do besvijesti. Govedo se bavi isključivo progonima, med. šikani i guranju onog ovnića iz Ulcinja”.

Pismo podrške doktorici Ratković tada je i objavljeno.

Ljekarka Ratković smijenjena je 22. decembra te godine, a na poziciju medicinskog direktora KCCG tada je postavljen dr Zoran Terzić.

„Vesna ti si borac, ne daj se bagri koja će stalno napadati“

Medenica i Mugoša u kontinuitetu razmjenjuju poruke i nakon što je ona pretposlednjeg dana te godine podnijela ostavku na funkciju.

U martu naredne godine, dok komentarišu zbivanja na političkoj sceni, ali i tekstove objavljene o Mugoši, Medenica mu piše da se skroz isključila i da slabo što prati:

“Samo sporadično…”

Borac si i ne daj se bagri koja će stalno napadati, Mugoša je napisao Medenici 8. aprila 2022. godine, dan nakon što je portal Libertas objavio prepisku Miloša Medenice sa kriptovane Skaj aplikacije

Mugoša se tokom jednog od razgovora žali kako se “država razvaljuje”, ali i da su mu se okomili na sina, a potom kritikuje i partijske kolege.

“Ja sam se fiksirao, mnogo mi je žao šta se sve ovo događa. Država se razvaljuje, pa za šta sam se borio? Treba li ovdje da djeca ostaju? Okomili se na Miljana ukidaju direktorat na koji se inače pozivaju, i to prije svega ‘naši’ iako sam džabe govorio da su kontra. Da te ne davim sa glupostima. Razvaljuju i diplomatiju definitivno, brukaju državu, zastiđe”, piše joj 20. marta 2021.

Medenica tada poručuje da su oni obrukali državu, a ne nova vlast…

“Mi smo državu obrukali, jer oni ono što nijesu svojatali ne mogu ni brukati. Mi smo odgovorni za sve što se dešava našoj djeci”, piše ona i dobija odgovor:

“Slažem se potpuno…”

(Vijesti)

2 Comments
  1. drugo oko komentariše

    ima li neki mugosa da je srbin?

  2. Plotari komentariše

    Lopove i kriminalce u zatvor

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.