Mladen Mikijelj

Nevolje u nacističkom raju: Komandant AZOV-a kritikuje Zelenskog, tvrdi da njegovi borci svakodnevno brane civilizovan svijet

0

Komandant ukrajinske nacističke brigade „Azov“ Denis Prokopenko uputio je niz kritika na račun Vladimira Zelenskog, prije svega zbog činjenice da je brigadi i dalje zabranjeno da prima američko oružje.

U objavi na društvenim mrežama, Prokopenko je rekao da je odbijena peticija za deblokiranje isporuke oružja i druge pomoći Azovu.

„Azov je branio Mariupolj 2022. sa ograničenim resursima i oružjem. Ovo je rezultat amandmana na američke zakone koji su na snazi od 2017. godine, a koji blokiraju pružanje obuke ili druge vrste pomoći Azovu. Uprkos činjenici da je Azov više puta je demonstrirano njen profesionalizam i efikasnost, širenje ruske propagande nastavlja da doprinosi ograničavanju pristupa brigade modernom zapadnom oružju“, rekao je Prokopenko.

U svom obraćanju, komandant ove ukrajinske brigade je posebno kritikovao predsjednika zemlje Vladimira Zelenskog.

„Kabinet predsednika Ukrajine je dva puta odbio peticiju i žalbu. Azov je krvlju dokazao svoj profesionalizam i odlučnost protiv ruske agresije i u odbrani zemlje. Borci Azova svakodnevno brane civilizovan svijet i potrebna im je podrška za nabavku savremenog zapadnog naoružanja“, zaključio je Prokopenko.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.