Nevjerovatna reakcija Meloni tokom susreta sa Makronom

0

Internetom se munjevito širi prilično zabavan, ali neobičan snimak na kome je prikazana italijanska premijerka Đorđa Meloni u trenutku kada joj se približava francuski predsjednik Emanuel Makron sa željom da je pozdravi. Snimak je zabillježen nedavno tokom samita G7 u Švajcarskoj, a mnogi prilično nepristojnu reakciju Italijanke tumače kao očigledan znak netrpeljivosti prema kolegi političaru.

U objavljenom videu jasno se vidi da italijanskoj premijerki nije po volji Makron, pa ni uopšte u njenoj blizini, stoga joj se antagonizam ocrtavao na licu i prije nego što je Francuz prišao do nje same.

Makron se rukovao sa Meloni, poljubivši joj ruku, nakon čega se kisjelo osmjehnula, a kada se on udaljio, prevrnula je očima i odahnula sa olakšanjem. Snimak vrlo dirketno otkriva da između dva lidera postoje nesuglasice, a Italjanka se nije ni potrudila da to sakrije.

Razdor između Makrona i Meloni eskalirao je kada je Italija zahtijevala uklanjanje spominjanja „sigurnog i legalnog pobačaja“ iz završne izjave ovonedeljnog G7 samita, a sa čime se Francuska nije slagala. Francuski predsjednik kasnije je izjavio da je „žalosno što riječ abortus“ nedostaje u konačnoj deklaraciji.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.