Netanjahu: Izrael će se boriti do potpune pobjede, to uključuje i akciju u Rafi!

0

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu poručio je da će se Izrael boriti do „potpune pobjede i da to uključuje akciju u Rafi“, prenosi RTS.

Operacija izraelske vojske u najjužnijem gradu Gaze, naglašava, doći će tek nakon što civili budu imali priliku „da se evakuišu u bezbjedna područja“.

– Oni koji žele da nas spriječe da delujemo u Rafi, u suštini nam govore: ‘izgubimo rat‘. Neću dozvoliti da se to dogodi – poručuje Netanjahu u dodaje: „Nećemo kapitulirati ni pred kakvim pritiskom“.

SAD su upozorile da neće podržati veliku operaciju izraelske vojske u Rafi osim ako ne bude jasno da su na snazi mjere kako bi se osigurala bezbjednost civila koji se tamo nalaze.

Netanjahu je takođe naveo da Izrael „neće kapitulirati pred međunarodnim diktatom“ u vezi sa budućim sporazumom sa Palestincima.

– Dogovor će biti postignut samo u direktnim razgovorima između dvije strane, bez preduslova –  rekao je Netanjahu.

Poručio je da će nastaviti da se „odlučno protivi jednostranom priznanju palestinske državnosti“. Protestuje zbog ideje da zemlje daju takvo priznanje, rekavši da ne bi bilo „veće nagrade za teror“ nego da se to uradi nakon napada na Izrael 7. oktobra.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.