Netanijahu: Ako Hezbolah uđe u rat – Liban će biti razoren

0

Izraelski premijer, Benjamin Netanijahu, danas je upozorio da će Liban, ukoliko se militantna grupa Hezbolah umiješa u rat i operacije koje izraelska vojska planira u Pojasu Gaze, biti uništen.

On je ovoj islamističkoj grupi, na danas održanoj pres konferenciji, poručio da ne otvara drugi ratni front sa Izraelom, jer bi to bila, kako je istakao, „životna greška“.

Netanijahu je, prenosi „Times of Israel”, komandantima izraelske vojske, koji dejstvuju u blizini sjeverne izraelske granice sa Libanom, poručio da bi otvaranje drugog fronta donijelo izraelske protivudare „nezamislivih razmjera“, te da bi oni izazvali velika razaranja u Libanu.

Netanijahu je, takođe, otkrio da trenutno nema saznanja da li će Hezbolah odlučiti da, u potpunosti, uđe u rat sa Izraelom.

Prethodno, zamjenik lidera Hezbolaha, šeik Naim Kasem, u subotu je izjavio da ova grupacija pokušava oslabiti izraelskog neprijatelja, kao i staviti mu do znanja da je spremna za borbu.

Na sahrani jednog od boraca Hezbolaha, navodi AP, šeik Kasem je napomenuo da, u sukobu sa Izraelom, ova militantna organizacija niže uspjehe.

No, prema pisanju „Al Džazire„, brojni posmatrači i analitičari sukoba Izraela sa Hezbolahom tvrde da, sve su prilike, ova libanska militantna grupa, uoči očekivanog kopnenog napada, pokušava odvući pažnju izraelskih snaga sa Pojasa Gaze.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.