Nestali snimci svjedočenja o upadu u Kapitol

0

Snimci intervjua svjedoka, koje je saslušavala Komisija Predstavničkog doma predvođena demokratama, a koji su govorili o upadu u Kapitol 6. januara 2021, iznenada su nestali.

To je danas za američke medije otkrio predsjedavajući Podkomiteta za nadzor administracije Predstavničkog doma, republikanac Beri Ludermilk.

„Sve video kasete sa svim iskazima su nestale. Saznali smo za ovo rano u istrazi kada sam primio poziv od osobe koja je tražila neke informacije sa jedne od video kaseta i počeli smo da tražimo. Tražio sam ih od Benija Tompsona (demokrata, predsedavajući Komiteta za nacionalnu bezbednost Kongresa), koji je potvrdio da nisu sačuvali te snimke. Nije smatrao da moraju“, rekao je Ludermilk lokalnim medijima.

Prema njegovim riječima, ti snimci su bili korišćeni kao dokaz na nekim od saslušanja i, po zakonu, „svi podaci i dokumenta, koji se koriste u službenom postupku, moraju da se sačuvaju“.

Kako navodi „Epok tajms„, nestali snimci bi mogli uticati i na slučajeve koji se vode protiv bivšeg predsjednika SAD, Donalda Trampa, optuženog da je organizovao proteste 6. januara 2021. godine, koji su rezultirali upadom njegovih pristalica u zgradu američkog Kongresa.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.