Neobična kadrovska rješenja 44. Vlade: Kabineti ministara Odbrane, MUP-a, kao i potpredsjednika „udomili“ kadrove DPS-a

0

„Ne DPS-u, nijesu samo riječi u rječniku. One su stvar našeg integriteta. Nemoguće je uživati ugled i poštovanje bez očuvanja časti i integriteta u biografijama naših funkcionera”- napisao je Boris Bogdanović na svom Fejsbuk profilu u septembru 2023. godine, a samo 2 mjeseca nakon formiranja 44.Vlade, on i njegovi partijski drugovi, po svemu sudeći su pogazili svoje principe i zajedno sa koalicionim partnerima, u 44. Vladu, čiji je prvi potpredsjednik iz redova Demokrata Aleksa Bečić, širom otvorili vrata DPS funkcionerima.

Redakcija portala IN4S, je prethodne nedjelje poslala pitanja ministrima u Vladi Milojka Spajića, koji su iz redova Demokratske Crne Gore.

Pitanja su poslali dvojici potpredsjednika Aleksi Bečiću i Momu Koprivici, ministru odbrane Draganu Krapoviću i ministru unutrašnjih poslova Danilu Šaranoviću, koje smo, s obzirom na resore na čijem su čelu, i ih pitali kako komentarišu navode ministra pravde Andreja Milovića, da je sistem bezbjednosti u Crnoj Gori „trop“, te kako komentarišu optužbe koje razmijenjuju ministar pravde i šef Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković, kao i da odgovore šta misle o pokušaju Milovićevog kadriranja unutar sektora bezbjednosti.

Odgovore naravno nijesu dobili.

Šta se desilo sa javno promovisanom politikom Demokrata, da li je u pitanju nedostatak sopstvenih kadrova, nametnuto rješenje od strane brojčano jačeg partnera, ili pak nevješto bacanje prašine u oči svom biračkom tijelu…

Iznenađujući izbori ministara Demokrata

Ministar unutrašnjih poslova u 41. Vladi, Mevludin Nuhodžić – udarna pesnica DPS-a, je 2018. godine formirao Operativni tim za borbu protiv nasilja u porodici i nasilja nad ženama, a za njegovog rukovodioca imenovao inspektorku za suzbijanje maloljetničke delinkvencije i nasilja u porodici Snežanu Vujović, a javna je tajna bila da su imenovanja i postavljenja u doba DPS režima vršena isključivo iz redova provjerenih i lojalnih kadrova.

Očigledno je za napredovanje Vujovićke, ulaznica na listu provjerenih DPS kadrova bio suprug Darko Vujović, koji je od 2018. godine bio javni funkcioner u 41. Vladi Duška Markovića na poziciji pomoćnika direktora ZIKS-a, u Vladi u kojoj je ministar bio i Mevludin Nuhodžić.

 

Snežana Vujović i Mevludin Nuhodžić

Međutim , ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović, nasuprot principima Demokrata, imenuje za šeficu Kabineta Snežanu Vujović i unapređuje njenog supruga Darka Vujovića i tako gazi jedan od osnovnih principa Demokrata koji promoviše Boris Bogdanović, a koji glasi “Ne DPS-u, nijesu samo riječi u rječniku. One su stvar našeg integriteta. Nemoguće je uživati ugled i poštovanje bez očuvanja časti i integriteta u biografijama naših funkcionera”.

Snežana Vujović i ministar Šaranović

Da su još neki ministri iz redova Demokrata pogazili jedan od osnovnih principa koji promoviše Boris Bogdanović, pokazuje i primjer ministra odbrane Dragana Krapovića koji je za sekretarku Ministarstva odbrane postavio Jadranku Vojinović, bivšeg kadra Socijaldemokratske partije-dugogodišnjeg koalicionog partnera DPS-a. Jadranka Vojinović je od 2013. do 2016. godine bila državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova za vrijeme ministrovanja Raška Konjevića.

Ministar Krapović i Jadranka Vojinović

Sve u svemu i na primjeru Demokrata se još jednom pokazuje da kada se partije domognu vlasti, svaka priča o principima i kraju DPS-a više ne važi i da se starim i prekaljenim borcima protiv režima Mila Đukanovića čak ni tri godine od istorijskih izbora 30. avgusta još uvijek ne daje nikakva šansa, jer je podugačak spisak takozvanih preletača koje i ova 44. Vlada, mora uhljebiti.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.