Nedžad Drešević napustio Bošnjačku stranku

0

Jedan od osnivača Bošnjačke stranke dr Nedžad Drešević napustio je tu stranku. On je o svojoj odluci obavijestio večeras Glavni odbor stranke.

“Član sam Bošnjačke stranke od 2006. godine, tj. od njenog osnivanja. Nesebično sam davao doprinos ideji stranke i radio, koliko sam mogao, znao i umio na tome da Bošnjaci budu ravnopravni građani sa svim drugima prije svega u Tuzima, Podgorici, ali i na nivou čitave Crne Gore. U posljednjim godinama rada partije, ne prepoznajem zalaganja za koja smo se istinski i zajednički borili rahmetli Rafet Husović, Kemal Purišić, Amer Halilović, Osman Nurković i mnogi drugi osnivači Bošnjačke strank”, naveo je u ostavci Drešević.

Prema njegovim riječima od Kongresa 2021. godine politika Bošnjačke stranke je nejasna i dezorijentisana, i kao takva često pogubna i za sami narod koji predstavlja.

“U toku prošle godine sam zbog dubokog neslaganja sa politikom koju vodi aktuelno rukovodstvo partije na čelu sa Ervinom Ibrahimovićem podnio ostavku na mjesto člana Predsjedništva BS, a danas to činim na sve druge funkcije unutar BS-a, kao i na članstvo u stranci. Molim sekretarijat Bošnjačke strane da me izbriše iz evidencije članstva”, poručio je Drešević.

On je osnivač Bošnjačke stranke, raniji potpredsjednik stranke, član Predsjedništva od osnivanja partije, poslanik u Skupštini Crne Gore u jednom mandatu, predsjednik odbora na nivou Glavnog grada Podgorica od osnivanja 2006. do 2020. godine, odbornik u Skupštini Glavnog grada u četiri mandata, kao i odbornik u Skupštini opštine Tuzi u tri mandata.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.