Nedović poručila Živkoviću: Konačno družina pokazuje pravo lice, blijede njihove floskule o evropskoj i građanskoj državi, a oživljavaju o mafijaškoj i korupcijonaškoj

0

Ko se to predstavlja kao novi, mlad, čisti i evropski lider? Kakav je to lider i patriota spreman da pogazi Ustav i Zakon onoga momenta kada ožive institucije sistema?, upitala je Jelena Nedović, poslanice Pokreta Evropa sad (PES).

Ona se tako osvrnula na izjavu predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijela Živkovića, koji je rekao da će, ukoliko se uhapsi bivši predsjednik Crne Gore Milo, odgovor biti radikalan.

„Konačno družina pokazuje pravo lice kada istina treba da izađe na vidjelo, blijede sada njihove floskule o evropskoj i građanskoj državi, a oživljavaju o mafijaškoj i korupcijonaškoj. Čega si se uplašio Živkoviću i kome prijetiš?! Nema više političkih pritisaka i ucjena, a ni straha da li će pravda biti dostižna“, rekla je Nedović.

Prema njenim riječima, „ne postoji više instrumentalizovano pravosuđe i revanšizam, predugo je trajalo i neće ostati nekažnjeno“.

„Dok se u strahu batrgate, pokazujete li vi to put do glave jer su pipci hobotnice pokidani? Dijelite lekcije o časti i poštenju „istorijskih ličnosti“ i „veljih patriota “ što su nas u crno zavili na sve strane. Zarobili sve institucije, dijelili selektivno pravdu i bili iznad zakona, i sad vi nama držite lekcije? Koliko ste u panici opet prijetite kao i vaš vječiti vođa, pa ni to nije malo nego hoćete da posijete strah u momentu kad vladavina prava ulazi na velika vrata. Na to odgovarate da ćete „takve naume spriječiti“?!“, kazala je poslanica PES-a.

Poručila je da to „neće moći nikad više“.

„IBAR je završeno poglavlje, i to je naš novi početak, a za vas očigledno kraj, čim ovako očajne vapaje širite, bez imalo samopoštovanja. Treba li od vas da tražimo dozvolu, mi koji nismo kriminalci, da ohrabrimo institucije da rade svoj posao na svim nivoima i da osudimo političke pritiske ma odakle oni dolazili – od šumokradica i organizatora kupovine glasova pa do visoke korupcije?“, upitala je Nedović-.

Kako je dodala, „znaju dobro građani Crne Gore da je od osnivanja Demokratska partija socijalista samo radikalno i djelovala – od ratova, korupcije, organizovanog kriminala, pa sve do totalnog urušavanja institucija“.

„Nijedan pojedinac, nijedna partija i niko nije i ne može biti jači od države. Ovakve poruke Živkovića izuzetno su opasne i predstavljaju pritisak na tužilastvo. Glavni specijalni tužilac već neko vrijeme je žrtva negativne kampanje od strane pojedinaca, koji pokušavaju da ga etiketiraju i degradiraju, a sve u namjeri da zaustave sprovođenje pravde u Crnoj Gori. Jedino što je ispravno je da svi zajedno podržimo rad institucija sistema u cilju totalnog iskorjenjivanja korupcije i kriminala, kako bi generacijama koje dolaze ostavili dobar zalog za budućnost“, navela je poslanica PES-a.

Istakla je da „ovo nije prvi put da neko iz DPS-a prijeti radikalizacijom“.

„Podsjetiću i da je bivši predsjednik Đukanović svojevremeno pozivao da se Crna Gora brani i iz šume, dok je nedavno pozivao i na krvnu osvetu“, podsjetila je Nedović, pa za kraj dodala:

„Oni koji su devedesetih “zamrzjeli šah zbog šahovnice”, a poslije glumili da teže evropskim vrijednostima, dok su punili svoje džepove i doveli građane na ivicu egzistencije – hoće opet taj scenario. Toga filma vise gledati nećete“, zaključila je Nedović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.