Mladen Mikijelj

Nedović najavila brzu rekonstrukciju Vlade: Očekujem je nakon IBAR-a

0

Poslanica Pokreta Evropa sad (PES) Jelena Nedović kazala je da očekuje da će do rekonstrukcije Vlade doći nakon dobijanja Izvještaja o ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR).

Ona vjeruje da će Demokrate ostati u izvršnoj vlasti, a poručuje da PES neće sarađivati sa DPS-om. Nedović tvrdi da DPS koči.

Nedović je podsjetila da sporazumom nije preciziran datum kada to može da se desi, ali predviđeno je do kraja godine.

„Moja su očekivanja da će se to desiti nakon što dobijemo IBAR. Hajde da ostavimo da se svi oni koji su potpisali sporazum dogovore koji će to tačno datum biti“ – rekla je Nedović.

Što se tiče nesugalsica u Vladi, između Demokrata i PES-a, a koje se tiču bezbjednosnog sektora, Nedović ističe da one ne utiču na rad Vlade.

„Postigli smo izuzetne rezultate za ovih šest mjeseci. Sve funkcioniše kako treba. Moja su očekivanja da će Demokrate ostati u Vladi“ – naglašava Nedović.

Saradnja PES-a i DPS-a trenutno nemoguća

Poslanica PES-a kaže da saradnja sa DPS-om nije moguća, i da PES mogućnost saradnje isključuje sve dok se DPS ne ogradi od kriminalnih struktura i osoba koje su ih finansirale imovinom i novcem koji je nezakonito stečen.

„PES ne može sarađivati sa nekim ko nije podržao „Evropu sad 1“ i ko ne podržava „Evropu sad 2″.“- jasna je Nedovićeva.

Nemoguće je sprovesti sve reforme za samo šest mjeseci

Građani i javnost često kritikuju Pokret Evropa sad i premijera Milojka Spajića da ne ispunjava predizborna obećanja oko povećanja plata, skraćenja radnog vremena i slično.

Nedović kaže da je nemoguće da se reforme i ono što je bilo izborna kampanja PES-a ispuni za šest mjeseci, podsjećajući da mandat Vlade traje četiri godine.

„Za ovih šest mjeseci uradili smo dosta stvari. Dobijamo 400 miliona bespovratnih sredstava od Evropskog parlamenta. Imamo prvi put slučaj da neki ministar ode na lice mjesta da vidi šta se radi kada su u pitanju putevi. Koji su milioni uloženi u sektor obrazovanja? Mi smo otpočeli program „Evropa sad“ 2 penzijama. Bolji život smo obezbijedili za 70.000 penzionera. Neophodno je da se mijenjaju određeni zakoni i niko od nas nema čarobni štapić. Mora više zakona da se promijeni da bismo napravili neku promjenu. To iziskuje vrijeme.“ – zaključuje poslanica Pokreta Evropa sad, Jelena Nedović.

 

(Dan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.